(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bronxial astma surunkali yallig‘lanishli nafas yo‘llari kasalligi bo‘lib, bronxial gipersezuvchanlik, qaytuvchan bronxial obstruksiya va respirator simptomlarning epizodik takrorlanishi bilan xarakterlanadi. Kasallikning klinik ko‘rinishi bemorning yoshiga qarab sezilarli farq qiladi, chunki immun tizim yetilishi, nafas yo‘llari anatomik xususiyatlari, allergik sensibilizatsiya darajasi hamda tashqi muhit omillariga javob reaksiyasi turli yosh bosqichlarida o‘zgarib boradi. Ushbu maqolada bronxial astmaning patogenezi, yoshga qarab simptomatik tafovutlari, klinik diagnostik mezonlari, differensial tashxis hamda zamonaviy davolash prinsiplari chuqur tahlil qilinadi.