(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tayyorgarlik davrida voleybolchilarning maxsus jismoniy sifatlarini — tezkorlik, tezkor-kuch, sakrovchanlik, maxsus chidamlilik va koordinatsiya qobiliyatlarini rivojlantirishning samarali uslublari ilmiy nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida plyometrik mashqlar, interval usuli, o‘yin modeli asosidagi mashg‘ulotlar hamda kombinatsiyalashgan metodika qo‘llanildi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatdiki, maxsus yo‘naltirilgan mashg‘ulot vositalaridan tizimli foydalanish voleybolchilarning funksional imkoniyatlarini oshirib, o‘yin samaradorligini yaxshilaydi.