(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada yapon tilidagi 助詞 (joshi) tizimining muhim tarkibiy qismi bo‘lgan 「に」「で」「へ」 yordamchi so‘zlarining grammatik va semantik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ushbu yordamchi so‘zlarning joy, yo‘nalish, vaqt, vosita va harakat nuqtai nazaridan qo‘llanishidagi nozik jihatlar tavsifiy va qiyosiy metodlar asosida o‘rganildi. Shuningdek, yapon tilini xorijiy til sifatida o‘rganuvchilar orasida uchraydigan tipik xatolar tahlil qilinib, ularning kelib chiqish sabablari izohlandi. Maqola natijalari yapon tili grammatikasini o‘qitish jarayonida metodik qo‘llanma sifatida foydalanish imkonini beradi.