(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarishni klaster asosida tashkil etishning nazariy-uslubiy asoslari, iqtisodiy samaradorligi va xalqaro tajriba asosida rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Klaster modelining ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish, innovatsiyalarni joriy etish, raqobatbardoshlikni oshirish hamda eksport salohiyatini kengaytirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. O‘zbekiston sharoitida hududiy klasterlarni shakllantirish imkoniyatlari statistik ma’lumotlar asosida baholangan hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.