(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Musiqa inson ma’naviy kamolotida muhim o‘rin egallaydi. Yosh avlodni estetik ruhda tarbiyalash, ularning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda musiqa ta’limining ahamiyati juda muhim . Musiqa insoniyat madaniyatining ajralmas qismi bo‘lib, u shaxsning ma’naviy, estetik va intellektual rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi. Ayniqsa, yosh avlodni barkamol shaxs etib tarbiyalashda musiqa ta’limining kata o’rni bor. Musiqa ta’limining asosiy vositalaridan biri esa musiqa cholg‘ularidir. Musiqa ta’limining asosiy vositalaridan biri bu — musiqa cholg‘ularidir. Musiqa cholg‘ulari orqali bolalar nafaqat ohang va kuyni idrok etadi, balki milliy qadriyatlar, an’analar va madaniy meros bilan ham tanishadi. O‘zbek milliy cholg‘ulari, jumladan Dutor, Tanbur va Doira xalqimizning boy musiqa merosini ko’rsatadi.