(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada ko‘p yillik raygras (Lolium perenne L.) ning morfologik tuzilishi, asosiy fiziologik jarayonlari hamda sug‘oriladigan sharoitda yetishtirishning agrobiotexnologik jihatlari tahlil qilingan. O‘simlikning ildiz tizimi va yer ustki organlarining shakllanishi, fotosintetik faolligi, o‘sish va qayta tiklanish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy agrobiotexnologik yondashuvlarni qo‘llash orqali raygrasning hosildorligi va ozuqaviy qiymatini oshirish imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslangan.