(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqola Seyfulg‘abid Majidovning jadidchilik harakatidagi faoliyati hamda uning ta’limiy-tarbiyaviy qarashlarining pedagogik asoslarini chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jadidchilik harakatining O‘rta Osiyo mintaqasidagi, xususan, Turkistondagi rivojlanish kontekstida Majidovning hayot yo‘li va ijodiga e’tibor qaratadi. Maqolada Majidovning ta’lim sohasidagi islohotchilik g‘oyalari, yangi usul maktablarini tashkil etishdagi hissasi, shuningdek, uning darsliklar yaratish, she’riyat va dramaturgiya orqali ma’rifatparvarlik faoliyatining mazmuni o‘rganiladi. Jumladan, Majidov merosini o‘rganishning zamonaviy pedagogika uchun ahamiyati, uning g‘oyalarini bugungi kun ta’lim tizimiga integratsiya qilish imkoniyatlari hamda milliy pedagogik an’analarni rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda jadid merosini o‘rganishning metodologik yondashuvlari, jumladan, tarixiy-pedagogik tahlil va qiyosiy-tarixiy yondashuvlar muhokama qilinadi.