(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada yo‘l-transport hodisalarini kamaytirish jarayonida ta’lim va profilaktik choralarning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilar va haydovchilar orasida xavfsiz yo‘l harakati madaniyatini shakllantirish, targ‘ibot ishlari va profilaktik mashg‘ulotlarning ahamiyati o‘rganilgan. Shuningdek, yo‘l-transport hodisalarini oldini olishda ta’lim va amaliy profilaktika tadbirlarining pedagogik va ijtimoiy samaradorligi asoslab berilgan.