(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida professional ta’lim tizimida so‘nggi yillarda amalga oshirilayotgan islohotlar, ularning mazmun-mohiyati, maqsad va vazifalari, shuningdek, kadrlar tayyorlash sifatini oshirishga qaratilgan chora tadbirlar tahlil qilinadi. Professional ta’lim muassasalarining zamonaviy mehnat bozori talablariga moslashtirilishi, dual ta’lim tizimining joriy etilishi, xalqaro standartlar asosida o‘quv dasturlarining takomillashtirilishi va raqamlashtirish jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, tizimni yanada rivojlantirish istiqbollari va dolzarb muammolari haqida fikr yuritiladi.