(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada matematik ta’lim jarayoniga raqamli didaktika tamoyillarini integratsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. An’anaviy o‘qitish metodlari kontekstida zamonaviy raqamli platformalar (masalan, Geogebra, Khan Academy, Mathway, Coursera) va sun’iy intellekt (SI) asosidagi adaptiv o‘quv tizimlarining didaktik salohiyati, ularning o‘quvchilarning kognitiv yuklamasini optimallashtirish, mantiqiy-tahliliy tafakkurni rivojlantirish hamda motivatsiyasini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, raqamli ta’lim muhitida matematik kompetensiyalarni shakllantirishning metodologik asoslari va kelajakdagi istiqbollari ko‘rib chiqilgan.