(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada matematik masalalarni yechish jarayonida algoritmik yondashuvning mohiyati va uning o‘quvchilarning mantiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi fundamental ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Matematik bilimlarni shunchaki o‘zlashtirishdan ko‘ra, ularni tizimli va bosqichma-bosqich qo‘llash orqali muammoli vaziyatlarni yechish mahoratini shakllantirish zarurati asoslab berilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning algoritmik fikrlash va mantiqiy qobiliyatlarini diagnostika qilishning turli usullari, ularning o‘quv jarayonidagi samaradorligi hamda olingan natijalar asosida ta’limni individuallashtirishning pedagogik-psixologik jihatlari atroflicha tahlil qilingan.