(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tadqiqot Sabzavot, poliz ekinlari va kartoshkachilik ilmiy tadqiqot instituti Qashqadaryo ilmiy-tajriba stansiyasi sharoitida kartoshka yetishtirishda ekish muddatlari va sug‘orish me’yorlarining hosildorlikka ta’sirini qiyosiy tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot natijalari bahorgi va yozgi ekish muddatlarining hosil miqdori va sifati ustidan ta’sirini, shuningdek, suv me’yorlarini optimallashtirish zarurligini ko‘rsatdi.