(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarining likvidligini ta’minlash va oshirish jarayonida innovatsion texnologiyalardan foydalanish masalalari yoritilgan. Bank tizimida raqamli transformatsiya jarayonlarining jadallashuvi likvidlikni boshqarish mexanizmlarini takomillashtirishni talab etmoqda. Tadqiqotda zamonaviy bank innovatsiyalari, jumladan, raqamli to‘lov tizimlari, avtomatlashtirilgan likvidlik monitoringi, big data va sun’iy intellekt texnologiyalarining likvidlikka ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsiyalardan foydalanish samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.