(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimida "Tarbiya" fanini o‘qitishning zamonaviy metodologik asoslari tadqiq etiladi. Unda interfaol ta’lim usullari va keys stadi (vaziyatli tahlil) texnologiyasining o‘quvchilar ijtimoiy ongini rivojlantirishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada an’anaviy dars berish shakllaridan voz kechib, o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga, hayotiy muammolarni axloqiy me’yorlar asosida hal etishga o‘rgatishning pedagogik mexanizmlari bayon etilgan.