(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada raqamli texnologiyalarning O‘zbekiston iqtisodiyotiga ta’siri kompleks va tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli transformatsiyaning iqtisodiy o‘sish sur’atlari, mehnat unumdorligi, moliya sektori rivoji, davlat boshqaruvi samaradorligi hamda investitsiya muhitiga ta’siri chuqur ilmiy asosda yoritiladi. Xalqaro tashkilotlar tadqiqotlari va milliy iqtisodiy siyosat hujjatlariga tayangan holda raqamli iqtisodiyotning institutsional ahamiyati baholanadi. Tadqiqot natijalari raqamli rivojlanishni jadallashtirish bo‘yicha ilmiy amaliy xulosalar va takliflar ishlab chiqishga xizmat qiladi.