(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ingliz tilini oʻrganishda soʻz boyligini oshirish jarayonida vizual materiallarning pedagogik va psixologik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda vizual vositalarning oʻquvchilarning idroki, xotirasi, diqqatni jamlash va semantik assotsiatsiyalarni shakllantirishdagi oʻrni yoritiladi. Rasm, diagramma, infografika, video va multimediya vositalari orqali yangi leksik birliklarni oʻzlashtirish mexanizmlari ilmiy asosda ochib beriladi.