(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada dunyoda ortiqcha iste’mol va yetishmovchilik o‘rtasidagi muvozanat masalalari tizimli tarzda o‘rganildi. Tadqiqotning maqsadi — global resurslar taqsimoti, barqaror iste’mol va oziq-ovqat xavfsizligi nuqtai nazaridan ortiqcha iste’molning salbiy oqibatlari hamda yetishmovchilikni kamaytirish strategiyalarini aniqlashdir. Maqolada jahon banki, BMT, FAO va boshqa xalqaro tashkilotlar tomonidan taqdim etilgan statistik ma’lumotlar, shuningdek, ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy tadqiqotlar tahlil qilindi.