(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola koreys iboralari (frazeologik birliklar)ni o‘rganishning lingvistik va pedagogik ahamiyatini tahlil qiladi. Koreys iboralari nutqqa rang-baranglik va jonlilik bag‘ishlab, murakkab fikrlarni qisqa va tushunarli shaklda yetkazishga yordam beradi. Maqolada Y.-S. Park (1985) ning iboralarni lingvistik va madaniy kontekstda o‘rganish bo‘yicha tadqiqotlari tahlil qilinadi va ularning shakl, ma’no va qo‘llanish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘zbek va koreys iboralarini qiyoslash orqali til va madaniyat o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar aniqlanadi, bu esa tarjima jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklarni yengishga yordam beradi. Maqola natijalari koreys iboralarini o‘qitishda va nutqni boyitishda amaliy ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi.