(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
O‘zbekiston iqtisodiyotining strategik tarmog‘i hisoblangan neft va gaz sanoati korxonalarida investitsion faoliyatni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida sohadagi investitsiya jarayonlarining hozirgi holati, ishlab chiqarishni modernizatsiya qilishda xorijiy kapitalning o‘rni va mavjud muammolar tahlil qilingan. Maqolada neft va gaz korxonalarining investitsion jozibadorligini oshirish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish hamda innovatsion texnologiyalarni jalb etish orqali tarmoq samaradorligini yuksaltirish bo‘yicha ilmiy amaliy takliflar ilgari surilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba tahlili asosida milliy neft gaz loyihalarini moliyalashtirishning muqobil manbalarini shakllantirish yo‘llari asoslab berilgan.