(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada naqd pulsiz hisob-kitoblar tizimining mamlakat makroiqtisodiy barqarorligini ta’minlashdagi roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli to‘lovlarning pul muomalasini optimallashtirish, inflyatsiyani jilovlash va xufiyona iqtisodiyot ulushini kamaytirishga bo‘lgan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, naqd pulsiz hisob-kitoblarning rivojlanishi bank tizimi likvidligini oshirish va davlat budjeti daromadlarini kengaytirishdagi afzalliklari asoslab berilgan. Maqola yakunida milliy to‘lov tizimlarini takomillashtirish orqali makroiqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan