(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
• Ushbu tezisda seminar mashg‘ulotlarga qo‘yiladigan didaktik talablarning mazmuni, ularning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda o‘qitish samaradorligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’limda seminar mashg‘ulotlar talabalarning mustaqil fikrlash, tahliliy yondashuv, ijodkorlik va nazariy bilimlarni amaliyotda qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Didaktik talablarni to‘g‘ri belgilash va qo‘llash o‘quv jarayonining tizimliligi, izchilligi hamda samaradorligini ta’minlaydi.