(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Toshkent yer usti metrosi (halqa yoʻli) estakada konstruksiyalarining xavfsizligi va chidamliligini taʼminlashda yuqori mustahkamlikka ega zamonaviy beton turlarining roli tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida betonning fizik-mexanik xususiyatlari, uning tajovuzkor tashqi muhit taʼsiriga bardoshliligi hamda yuqori seysmik faollikka ega boʻlgan hududlarda konstruksiyalarning dinamik yuklamalarga nisbatan ishlash tamoyillari atroflicha oʻrganilgan.