(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada metro inshootlarida keng qo‘llaniladigan an’anaviy qurilish materiallarining (og‘ir beton, temirbeton, po‘lat konstruksiyalar) ekspluatatsion kamchiliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy kompozitsion materiallar - polimer-kompozit armaturalar, tolali betonlar, FRP (Fiber Reinforced Polymer) tizimlari va boshqa innovatsion yechimlarning konstruktiv, iqtisodiy hamda texnik afzalliklari ilmiy asosda yoritiladi. Metro inshootlarining uzoq muddatli chidamliligi, korroziyaga bardoshliligi va seysmik xavfsizligini oshirishda kompozitsion materiallarning roli ko‘rsatib beriladi.