(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
XXI asrda global iqlim o‘zgarishi, tabiiy resurslarning kamayishi va ekologik muammolarning keskinlashuvi davlatlar oldiga iqtisodiy rivojlanishning yangi modelini tanlash zaruratini qo‘ymoqda. An’anaviy resurslarga tayangan iqtisodiyot modeli bosqichma-bosqich yashil iqtisodiyot konsepsiyasi bilan almashmoqda. Yashil iqtisodiyot – bu tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish, energiya samaradorligini oshirish hamda barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga qaratilgan rivojlanish modelidir. 2025 yil holatiga ko‘ra O‘zbekiston Respublikasida ham yashil iqtisodiyot tamoyillarini joriy etish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylangan.