(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada XIX–XX asrlar o‘zbek adabiyoti va madaniyatida muhim o‘rin tutgan shoir va ziyoli Furqatning hayoti, ijodi va jamiyatdagi ahamiyati o‘rganiladi. Maqolada Furqatning ilmga, ma’naviyatga va adolatga bo‘lgan intilishi, uning she’rlari va maqolalaridagi ijtimoiy masalalarga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, Furqatning ijodi o‘zbek adabiyotining rivojlanishiga qo‘shgan hissasi ham tahlil qilinadi. Kalit so‘zlar