(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Turkiya madaniy merosi transsivilizatsion yondashuv orqali taqqoslanadi. Kiyinish, ovqatlanish, hunarmandchilik, sahna va ekran madaniyati orqali turizm sohasidagi integratsion imkoniyatlar va madaniy resurslarning xalqaro jalb etuvchi roli tahlil qilinadi. Ikki madaniyat o‘zaro taqqoslanib yoritiladi.