(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada suv resurslarining ifloslanish sabablari va ularni muhofaza qilish choralari yoritilgan. Suv tirik organizmlar hayoti uchun eng muhim tabiiy boyliklardan biridir. Biroq sanoat korxonalari chiqindilari, qishloq xo‘jaligida pestitsid va o‘g‘itlardan ortiqcha foydalanish, hamda maishiy chiqindilarning to‘g‘ri tashlanmasligi natijasida suv havzalari tobora ifloslanib bormoqda. Bu esa ekologik muvozanatning buzilishiga, ichimlik suvi tanqisligiga va tirik organizmlar salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi koʻzda tutilgan.