(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada aniq integral tushunchasi, uning xossalari, hisoblash usullari va Nyuton–Leybnits formulasi yoritilgan. Aniq integral differensial hisobning ajralmas qismi bo‘lib, funksiya maydonini aniqlash va murakkab jarayonlarni modellashtirishda qo‘llaniladi. Nyuton–Leybnits formulasi esa integralni hisoblashni ancha soddalashtiradi, nazariy va amaliy masalalarni yechishda muhim vosita hisoblanadi.