(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur tezisda o‘zbek xalq maqollarida oziq-ovqat nomlarining qo‘llanishi va ularning milliy-madaniy asoslari lingvomadaniy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Oziq-ovqat komponentli maqollar xalqning turmush tarzi, qadriyatlari, mehnat madaniyati va axloqiy qarashlarini aks ettiruvchi muhim semantik birlik sifatida talqin etiladi