(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq maqollarida oziq-ovqat leksemalarining (nomlarining) tutgan o‘rni, ularning ko‘chma ma’noda qo‘llanilishi va obrazlilik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqollarda "non", "tuz", "asal", "osh" kabi so‘zlarning inson xarakteri va ijtimoiy munosabatlarni ifodalashdagi metaforik funksiyalari ochib berilgan.