(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda huquqiy tarbiya va huquqiy madaniyat asoslarini shakllantirishning nazariy hamda amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Muallif tomonidan huquqiy onglilik tushunchasining evolyutsion rivojlanishi, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi va "Bola huquqlari to‘g‘risida"gi Konvensiyaning ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada turli yosh guruhlaridagi (3-5 yosh) bolalarga vatanparvarlik, milliy g‘urur va huquqiy normalarga nisbatan hurmat hissini uyg‘otishning metodik usullari yoritib berilgan. Xulosa qismida maktabgacha ta’lim tashkilotlarida huquqiy tarbiyaning samaradorligini oshirish bo‘yicha pedagogik tavsiyalar ilgari surilgan.