(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kasbiy ta’lim menejmenti tizimida rahbarlarning innovatsion va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim jarayonida rahbar shaxsining roli, uning innovatsion fikrlashi va ijodiy yondashuvining ta’lim sifati hamda boshqaruv samaradorligiga ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, kasbiy ta’lim muassasalari rahbarlarida innovatsion kompetensiyalarni shakllantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar, ularning afzalliklari va amaldagi muammolari tahlil qilingan. Maqolada kompetensiyaviy, faoliyatga yo‘naltirilgan va refleksiv yondashuvlar asosida rahbarlarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish metodikasini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari kasbiy ta’lim menejmentini modernizatsiya qilish, rahbarlarning professional salohiyatini oshirish hamda ta’lim mu