(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy noutbuk quvvatlantirish qurilmalarining (AC adapter) ichki tuzilishi, asosiy tarkibiy qismlari va elektr energiyasini o‘zgartirish bosqichlari ko‘rib chiqiladi. Rektifikator, transformator va kuchlanish regulyatorlarining noutbukni xavfsiz quvvat bilan ta’minlashdagi roli tahlil qilingan.