(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda motivatsiya yetishmovchiligining psixologik sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Ichki va tashqi motivatsiya omillari, o‘zini baholash darajasi, oilaviy va maktab muhiti ta’siri yoritiladi. Shuningdek, motivatsiyani oshirishning samarali psixologik usullari va amaliy tavsiyalar bayon etiladi.