(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlarida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvini joriy etish orqali bolalarning ijodiy va mantiqiy tafakkurini rivojlantirish masalalarini tahlil qiladi. Ishda STEAM metodikasining pedagogik afzalliklari, bolalarning fikrlash jarayonidagi rivojlanish ko‘rsatkichlari va amaliy mashg‘ulotlarda uning qo‘llanish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi va maktabgacha ta’lim sohasidagi rasmiy qarorlar asosida STEAMning pedagogik samaradorligi aniqlanadi. Maqolada ilg‘or tadqiqotlar va mutaxassislar fikrlari bilan boyitilgan amaliy misollar keltiriladi, b