(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqola texnikum talabalari ongida tarixiy xotira va milliy o‘zlikni shakllantirish muammolarini jamiyat taraqqiyoti kontekstida tahlil qiladi. Tarixiy xotira yoshlar tarbiyasining asosiy omili ekanligi, milliy qadriyatlarni anglash yoshlarning ma’naviy‑ma’rifiy o‘sishiga olib kelishi yoritiladi. Texnikumlarda tarixni o‘qitishning dolzarbligi, ilmiy asoslangan pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar, ekskursiyalar va madaniy tadbirlar orqali milliy o‘zlikni mustahkamlash yo‘llari batafsil ko‘rib chiqiladi.