(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Adabiy til imkoniyatlarining kengligi, so‘z boyligi va aniqlik mezonlari, avvalo, so‘zlarning lug‘aviy va grammatik xususiyatlari, ularning ma’nodagi tiniqlik va to‘g‘ri qo‘llana olish qobiliyatiga bog‘liq. Tilimizdagi so‘z turkumlari orasida sifatlar noyob leksik-semantik va uslubiy imkoniyatlarga ega bo‘lgan turkumlardan biridir. Sifat orqali nafaqat predmet yoki shaxsning belgi ma’nosi ifodalanadii, balki badiiy matnda estetik vosita, obrazli ifoda va uslubiy bo‘yoq, matnga emotsional, ekspressiv ohang berish vazifasi ham bajariladi. Sifatlar ifodaning xilma-xilligi, emotsionalligi va uslubiy boyligini ta’minlashi bilan ham muhim o‘rin tutadi.