(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada milliy taomlarni tayyorlashda qo‘llaniladigan an’anaviy va zamonaviy usullar tahlil qilinadi. O‘zbek milliy oshxonasining shakllanishi, taom tayyorlash texnologiyalari, ularning o‘ziga xos xususiyatlari hamda afzalliklari o‘rganilgan. Shuningdek, zamonaviy oshxona texnologiyalarining ovqat tayyorlash jarayoniga ta’siri, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va sanitariya-gigiyena talablarini ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, an’anaviy usullar taomning tabiiy ta’mi va milliy xususiyatlarini saqlab qolishga xizmat qilsa, zamonaviy usullar ovqat tayyorlash jarayonini tezlashtirish va samaradorligini oshirish imkonini berishi aniqlangan.