(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimiga jalb etilgan bolalarda kuzatiladigan ijobiy psixologik o‘zgarishlar ilmiy-nazariy asoslar va empirik tadqiqotlar asosida tahlil qilinadi. Inklyuziv muhit bolaning o‘ziga ishonchi, o‘zini qadrlash darajasi, ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalari, emotsional barqarorligi, empatiya, hamkorlik va motivatsiya darajasini oshirishga xizmat qiladi. Vygotskiy, Bronfenbrenner, Maslow, Bandura va Rogers nazariyalari asosida inklyuziv ta’limning shaxs rivojiga ko‘rsatadigan ijobiy psixologik ta’siri keng tahlil qilinadi.