(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
XX asrning ikkinchi yarmi XXI asr boshidagi o’zbek adabiyotida ko’p millatli ijodkorlarning o’rni alohida ahamiyat kasb etadi.Ularning ichida atoqli ijodkor Aleksandr Arkadevich Faynberg(1939-2009) serqirra ijodiy yo’li bilan ajralib turadi.U o’zining she’riyat,dramaturgiya,tarjimonlik sohasidagi salmoqli asarlari bilan zamonaviy o’zbek adabiyoti shakllanish jarayonida muhim rol o’ynagan bo’lib, uning asarlarida falsafiy mushohada va lirizm juda ajoyib tarzda uyg’unlashgan.Faynberg she’rida inson taqdiri,vaqt,hayot va o’lim,vatan va muhabbat mavzulari kuchli falsafiy yondashuv bilan yoritib berilgan dolzarb mavzulardandir.