(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Toʻqima — kelib chiqishi, tuzilishi va funksiyasiga koʻra oʻxshash hujayralar sistemasi. Odam organizmida 4 xil toʻqima mavjud bo’lib,organizmdagi koʻpgina hayotiy jarayonlar to’qimalarning boʻlinib ko’payishi orqali amalga oshadi.Odam organizmidagi toqimalarga quyidagilar kiradi: