(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada bolalarda keng tarqalgan nafas yo‘llari kasalliklarining sabablari, ularning klinik ko‘rinishlari va zamonaviy pediatriya amaliyotida qo‘llanilayotgan davolash hamda profilaktika usullari tahlil qilingan. Nafas yo‘llari kasalliklari bolalik davrida organizmning fiziologik va immun tizimi hali to‘liq shakllanmaganligi sababli ko‘p uchraydi. Shu bois ularni erta aniqlash, to‘g‘ri tashxis qo‘yish va zamonaviy texnologiyalar yordamida davolash dolzarb masalalardan biridir. Maqolada shuningdek, ilg‘or diagnostika usullari, inhalyatsion terapiya, fizioterapiya, immunomodulyatorlardan foydalanish va sog‘lom psixologik muhitning bolalar sog‘lig‘iga ta’siri keng yoritilgan. Xulosa qismida esa sog‘lom avlodni shakllantirishda ota-onalar, tibbiyot xodimlari va jamiyatning hamkorligi zarurligi ta’kidlangan.