(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy boshqaruv tizimi bugungi kunda tezkor o‘zgaruvchan iqtisodiy, siyosiy va ijtimoiy muhitda samarali faoliyat yuritishni talab qilmoqda. Global raqobat, raqamli transformatsiya, texnologik yuksalish va inson resurslarining yangi roli rahbarlik faoliyatiga yangicha yondashuvlarni kiritmoqda. Shu nuqtai nazardan strategik fikrlash va liderlik kompetensiyalari har qanday tashkilotning barqaror rivojlanishida hal qiluvchi omilga aylanmoqda. Ushbu maqolada strategik fikrlashning mohiyati, u orqali boshqaruv samaradorligini oshirish yo‘llari, liderlik kompetensiyalarining tarkibiy qismlari hamda ularning o‘zaro uyg‘unlashuvi ilmiy asosda tahlil qilinadi.