(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shaxsning sog’lom dunyoqarashini shakllantirishda ijtimoiy-psixologik muhit va ta’lim tizimining epistemologik hamda aksiologik asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Insonni ma’naviy-axloqiy, intellektual va ijtimoiy rivojlantirishda bilish va qadriyatlar tizimining o‘zaro bog‘liqligi ochib beriladi. Maqola zamonaviy pedagogik va falsafiy yondashuvlarga tayangan holda yozilgan.