(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy tafakkurni rivojlantirishning mazmuni, ahamiyati va zamonaviy pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Ijodiy tafakkur bolaning tafakkur jarayonini faollashtiruvchi, mustaqil fikrlash, muammoga noodatiy yechim topish va o‘z fikrini erkin ifoda etish ko‘nikmalarini shakllantiruvchi asosiy omil sifatida ko‘rib chiqilgan. Maqolada STEAM-ta’lim, Montessori metodikasi, interfaol o‘yin texnologiyalari, “fikr xaritasi” (mind mapping) hamda drama asosidagi yondashuvlar orqali bolalarning ijodiy qobiliyatini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyachining ijodiy faoliyati, shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish prinsiplari va oilaviy muhitning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion metodlardan foydalanish orqali bolalarda ijodiy tafakkurni shakllantirishning samarali mexanizmlarini taklif etadi.