(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Рационал овқатланиш инсон саломатлиги, руҳий барқарорлик ва ҳаёт сифати учун асосий омиллардан бири ҳисобланади. Мазкур мақолада рационал овқатланишнинг илмий асослари, унинг инсон организмига таъсири ва соғлом турмуш тарзидаги аҳамияти таҳлил қилинади. Шунингдек, тўғри овқатланишга амал қилишнинг аҳамияти, таркибий қисмлари ва кундалик рационни тузиш бўйича тавсиялар келтирилган.