(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro baholash tizimlari — PISA, TIMSS va PIRLS dasturlari asosida o‘qitish usullarini takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida xalqaro mezonlarga asoslanish o‘quvchilarning funksional savodxonligini oshirish, mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirishga yordam beradi. Maqolada xalqaro baholash natijalariga tayyorlovda kompetensiyaga yo‘naltirilgan, muammoli, loyihaviy va refleksiv o‘qitish metodlarining ahamiyati yoritilgan.