(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tadbirkorlik sub’ektlarini ixtiyoriy tugatish bilan bog‘liq munosabatlar qonunchilikda aniq tartibga solingan va ma’muriy jarayonlarning bir qismi sifatida namoyon bo‘ladi. Ixtiyoriy tugatish yuridik va ma’muriy munosabatlarning kompleks tizimi hisoblanadi.Maqolada ixtiyoriy tugatishda sudgacha ma’muriy hujjatlarni ko‘rib chiqish instituti — ya’ni apellyatsiya komissiyalari faoliyati, ahamiyati, qonunchilik asoslari, ma’muriy hujjatlarni ko‘rib chiqish tartibi, ilmiy yondashuv, xorijiy tajriba va amaliyotdagi muammolar va yechimlari yoritib beriladi.