(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tarixni anglash o‘zlikni anglash demakdir. Shu asnoda bugungi kunda tarixni o‘rganishga, ayniqsa o‘rta asrlarda yurtimiz tarixini, geografiyasini va Islom madaniyatini shakillanib borish jarayonini o‘rganishga bo‘lgan qiziqish kundan kunga ortib bormoqda va ko‘plab tadqiqotchilar o‘rta asrlar tarixini shu davrda yaratilgan qimmatli asarlardan o‘rganib, o‘z tadqiqotlarida katta yutuqlarga erishmoqdalar. Ilk o‘rta asrlarda yshab ijod qilgan ko‘plab ulamolar borki, ularning ilmiy asarlari zamonlar oshsa ham hali-hanuz jamoatchilik e’tiboridan qolgani yo‘q.