(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining yangi tahrirdagi Konstitutsiyasida “ijtimoiy davlat” konsepsiyasining mazmun-mohiyati, uning jamiyat hayotidagi o‘rni hamda amaliy ahamiyati keng yoritilgan. Mustaqillik yillarida mamlakatda olib borilgan ijtimoiy siyosat, inson qadrini yuksaltirish siyosati va adolatli jamiyat qurish yo‘lidagi islohotlarning huquqiy asosi tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada ijtimoiy davlatning asosiy tamoyillari, ularni bosqichma bosqich amalga oshirish mexanizmlari hamda fuqarolarning farovonligini ta’minlashda Konstitutsiyaning o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.